Welkom bij MilieuOp school

MOS-school

Door de redactie in Koekendozen, Water: fris en gezond, Woensdag=fruitdag, Groene tornado's, Parkopruim

Onze school is een “MOS”-school. Dit wil zeggen dat wij als school ons steentje bijdragen tot een beter milieu. Dit doen we op verschillende manieren.

Wil je er meer over weten? Klik dan gerust op de verschillende categorieën.

Koekendozen

Door de redactie in Koekendozen

Om het afval op onze school te beperken worden koekjes en/of tussendoortjes in een “koekendoosje” meegebracht. Thuis wordt vooraf de verpakking verwijderd. Dat scheelt heel wat restafval op school. Aan ouders wordt aangeraden koekjes en tussendoortjes zonder al te veel verpakking te kopen.

IMG_5948 (Kopie).JPG

 

Woensdag = fruitdag

Door de nieuwsdienst in Woensdag=fruitdag

Elke voormiddag en op woensdag wordt enkel fruit als versnapering gegeten tijdens het speelmoment. Koekjes worden dan thuis gelaten. Fruit is lekker en gezond! In de hogere klassen brengen de kinderen meestal een stuk fruit mee, in de lagere klassen heeft mama of papa dikwijls het fruit al geschild, in stukjes gesneden en in een fruitdoosje meegegeven.

In de namiddagspeeltijd kan een koekje verorberd worden. Koekjes worden zonder verpakking in een klein koekendoosje meegebracht.

IMG_4018.JPG

IMG_4019.JPG

IMG_4020.JPG

 

 

Water: fris en gezond

Door de nieuwsdienst in Water: fris en gezond

Op Groenendaal drinkt iedereen water. Dat is gezonder (en veel goedkoper) dan frisdrank. De meeste kinderen brengen elke dag een flesje mee naar school. Dat kan een hervulbare drinkbus zijn of een gewoon waterflesje (dat je ook enkele malen opnieuw  kan vullen). Op beide speelplaatsen is er een drankfonteintje. Dat kan ook zorgen voor de nodige verfrissing tijdens warmere dagen of gewoon…. wanneer je dorst hebt.

IMG_4022.JPG

Parkopruim

Door de redactie in Parkopruim

Groenendaal bevindt zich op een groot groen domein, met vijver, bos, voetbalveld en speelgelegenheid.  Om dit domein ook netjes te houden, houden  onze leerlingen elke maand een “park-opruimbeurt”. Al het zwerfvuil wordt dan verwijderd. Wij willen het immers graag groen houden op Groenendaal!

 

IMG_2525 (Kopie).JPG

Groene tornado's

Door de redactie in Groene tornado's

Elke week speelt een verantwoordelijke  klas vóór of na een speeltijd even voor “Groene tornado” op de speelplaats. Elk “verdwaald” papiertje wordt dan van de speelplaats verwijderd zodat de speelplaats toch altijd netjes blijft.

 

image1 (2).jpegimage2 (3).jpegimage3 (2).jpeg